Present- och julrim för Sparbössa - Sida 1 av 3

Här hittar du vår samling av färdiga Sparbössa julrim som är skrivna av oss och våra användare. En del av rimmen är väldigt enkla att gissa medan andra kommer behöva en hel del fantasi från mottagaren för att lista ut innehållet i julklappen.

Använd ett av våra rim direkt, eller använd dem som inspiration för att göra ännu bättre rim! Du kan även skicka in ditt färdiga rim till oss för publicering, rapportera ifall någon annans bidrag är av dålig kvalitet eller har olämpligt innehåll.

Julrim

Presentrim och Julrim

Här kan du spara alla dina slantar På dem skall ingen annan lägga sina vantar Barbapappa tar hand om dem till dig I affärerna försvinner de lika fort då ej


Nu är det jul och grisens tid är förbi, även för den som inte ruinerad vill bli. Dags nu Pernilla att spara en slant, till hjälp får du världsberömd elefant.


Med den här det går galant, att få sig en sparad slant. Något mål att spara till, kan du ha ifall du vill.


Vill du pengar ej förslösa låt dem inte ligga lösa I den här kan du förvara slantar du har tänkt att spara


Detta brukar normalt vara en gris, men den här har gjorts på ett annat vis. Den här sorten brukar få mat serverad i skålar. Fast just den här gillar nog mest stålar.


Nu kan Du nog klara, Dina slantar spara, gris eller boll, spelar ej nå´n roll.....


I denna lilla buling Kan det vara lite kuling Ibland på planen den drivs Dock den inte trivs När du den sin mage fyllt Ditt liv den kanske då förgyllt.


Vaje gång du favoritlaget vill hylla, försök att denna bössa påfylla, kanske till slut, en fotbollsresa ligger på lut


Du får slösa energi på att sätta pengar i denna runda läckra sak som faller i din smak


Många bäckar små, gör en stor å, alltid nå´t att tänka på.....


Den som spar, han har, nu får det vara slut på allt slöseri, du får en fotboll och lägga slantarna i


Att spara det har ju sitt pris och förknippas rätt ofta med gris det här är en boll med precis samma roll fyll den till brädden med flis


Jag lär väl gissa att det inte är så mycket skrammel som kommer att hamna här men gör ett försök att fylla denna symbol som du håller mycket kär


Om du i denna samlar många år Originalet du kanske köpa får


Brorsan, du sliter och arbetar För att få ihop pengar du gnetar En bil som du tycker om du ser på denna där du slantarna stoppar ner


Bidra med ditt rim

Har du ett bra julrim för Sparbössa? Logga in med Facebook eller Google för att skicka in ordet - på så sätt kan vi göra vårt lexikon bättre för alla.